Žiogelių batonėliai

Balandis 24, 2015 m Desertai,
Komentarai (2)

 

 

Žiogelių batonėliai (grasshopper bars) yra kažkas tarpinio tarp pyrago ir saldainio. Gal visgi labiau panašūs į saldainius, todėl patarčiau pjaustyti mažais gabalėliais. Be to, maži gabalėliai mano manymu ir gražiau atrodo.

Apatinis batonėlių sluoksnis – minkštas šokoladainis, drėgnas ir labai šokoladinis. Ant jo tepamas mėtinis kremas. Aš pyliau žalią crème de menthe, todėl kremo spalva buvo vos vos žalsva, bet galite drąsiai pilti ir bespalvį pipirmėtės likerį. Ne spalvoje esmė. Ant kremo užpilamas šokoladinis glajus, kuris šaldytuve gerai sukietės, ir po to Jūsų batonėliai labai dailiai ir be jokio vargo susipjaustys.

Iš duoto produktų kiekio gaunasi gana nemažai batonėlių. Priklausomai nuo to, kaip supjaustysite, gausis maždaug 20-24 batonėliai (arba dar daugiau, jeigu supjaustysite dar mažesnėmis porcijomis). Pirmą kartą aš tokius batonėlius pagaminau vienam renginiui. Pati paragavau tik mažą kraštelį, tikėjausi, kad bus likučių. Deja, likučių neliko nei krislo. Aš pati renginyje nedalyvavau, tik nunešiau ten savo saldumynus. Po renginio susirinkau tik tuštutėlį padėklą.

Šį kartą Julius šiuos žiogelius nešė mokytojoms į mokyklą (staff appreciation day); namo vėl keliavo tuščias padėklas. Trumpai tariant, batonėliai yra labai labai geri; jų skonis yra toks pat, kaip tų Jūsų mėgstamų šokoladinių saldainių su mėtiniu įdaru. Tik šitie yra dar skanesni.

Visiems linkiu gero savaitgalio.

Aušra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAKED kepykla, Brooklyn, NY

 

 

Žiogelių batonėliai

Recepto šaltinis: Matt Lewis & Renato Poliafito | Baked Explorations

 

Šokoladainis:

¾ stiklinės* miltų

½ šaukštelio druskos

1 šaukštas kakavos miltelių

140 g tamsaus šokolado, susmulkinto

115 g sviesto, susmulkinto kubeliais

¾ stiklinės cukraus

¼ stiklinės rudojo cukraus

3 kiaušiniai

1 šaukštelis vanilės esencijos

 

*1 stiklinė = 236 ml

 

Orkaitę įkaitinti iki 165°C.

Stačiakampę 23 x 33cm stiklinę arba šviesaus metalo kepimo formą patepti sviestu, dugną ir šonus. Dugną ištiesti sviestiniu popieriumi. Popierių taip pat patepti sviestu.

Šokoladą ir sviestą sudėti į karščiui atsparų dubenį, uždėtą ant puodo su verdančiu vandeniu. Dubens dugnas turi nesiekti vandens. Kaitinti, retkarčiais pamaišant, kol šokoladas ir sviestas ištirps, o masė taps vientisa. Išjungti kaitrą. Į dubenį sudėti abiejų rūšių cukrų ir gerai išmaišyti. Dubenį nukelti nuo garų ir padėti į šalį, kad atvėstų iki kambario temperatūros.

Į šokolado-sviesto mišinį sudėti kiaušinius, supilti vanilę ir maišyti, kol kiaušiniai tolygiai pasiskirstys. Nepermaišyti.

Tiesiai į dubenį su tešla persijoti miltus, kakavą ir druską. Silikonine mentele arba mediniu šaukštu atsargiai išmaišyti, kol nebeliks sausų miltų kakavos ruožų. Nepermaišyti,

Tešlą supilti į paruoštą formą, išlyginti paviršių. Kepti maždaug 15-17 minučių, kol medinis iešmelis, įbestas kampu į šokoladainį, liks beveik sausas, tik su keliais prilipusiais trupinėliais. Iškepusį šokoladainį traukti iš orkaitės ir palikti kamabrio temperatūroje, kad pilnai atvėstų.

 

Kremas:

¾ stiklinės cukraus

2 šaukštai miltų

¾ stiklinės pieno

2 šaukštai grietinėlės

170 g sviesto, kambario temperatūros, susmulkinto kubeliais

3 šaukštai crème de menthe

½ šaukštelio pipirmėtės esencijos

 

Vidutinio dydžio puode sumaišyti cukrų ir miltus. Supilti pieną, grietinėlę ir kaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies, pastoviai maišant, kol užvirs ir sutirštės, maždaug 5-7 minutes. Nukelti nuo ugnies.

Karštą masę perpilti į elektrinio mikserio dubenį. Plakti mikseriu, nustačius ant aukšto greičio, kol atvės. Sumažinti mikserio greitį. Pamažu dėti sviestą, po kelis mažus kubelius, kaskart gerai išsukant po kiekvieno pridėjimo. Padidinti mikserio greitį ir sukti kol kremas taps baltas ir purus.

Supilti likerį ir pipirmėtės esenciją, gerai išmaišyti. Jeigu kremas per skystas, dėti trumpam į šaldytuvą. Kai sustings, traukti iš šaldytuvo ir gerai išsukti mikseriu.

Kremą lygiu sluoksniu užtepti ant šokoladainio, dėti į šaldytuvą, kad sustingtų, mažiausiai 45 minutėms, arba 10 minučių į šaldiklį.

 

Glajus:

170 g tamsaus šokolado, susmulkinto

1 šaukštelis šviesaus kukurūzų sirupo

115 g sviesto, kambario temperatūros, susmulkinto kubeliais

 

Šokoladą, sirupą ir sviestą sudėti į karščiui atsparų dubenį uždėtą ant puodo su verdančiu vandeniu. Dubens dugnas turi nesiekti vandens. Kaitinti, atsargiai maišant, kol sviestas ir šokoladas ištirps ir masė taps vientisa. Dubenį nukelti nuo garų. Mišinį energingai maišyti maždaug 1 minutę, kad šiek tiek atvėstų.

Šiltą glajų supilti ant sukietėjusio kremo, išlyginti į lygų sluoksnį. Formą dėti atgal į šaldytuvą, kad glajus sukietėtų, maždaug 1 valandą.

Formą traukti iš šaldytuvo. Šokoladainį pašildytu peiliu supjaustyti kvadratėliais ir tiekti į stalą. Laikyti šaltai.

 

 

Grasshopper Bars

Recipe source: Matt Lewis & Renato Poliafito | Baked Explorations

 

Brownie:

¾ cups flour

½ teaspoon salt

1 tablespoon dark unsweetened cocoa powder

5 ounces dark chocolate, chopped

½ cup (1 stick) butter, cut into 1 inch cubes

¾ cups sugar

¼ cup firmly packed light brown sugar

3 eggs

1 teaspoon vanilla extract

 

Preheat the oven to 325°F.

Butter the sides and bottom of a glass or light-colored metal 9 x 13” pan. Line the bottom with parchment paper, butter the parchment.

Place chocolate and butter in a heatproof bowl set over the pot of boiling water. Make sure that the bottom of the bowl does not touch the water. Stir occasionally until chocolate and butter are completely melted and the mixture is smooth. Turn off the heat, but keep the bowl over the water and add both sugars. Whisk until completely combined. Remove the bowl from the steam. Cool to room temperature. 

Add eggs and vanilla to the chocolate/butter mixture and whisk until just combined. Do not overbeat. 

Sift together flour, cocoa and salt directly into the bowl with chocolate mixture. Using a spatula or a wooden spoon fold dry ingredients into the wet until there is just a trace amount of the flour/cocoa mix visible. Do not overmix.

Pour batter into prepared pan, smooth the top, and bake for approximately 15-17 minutes, until a toothpick inserted into brownies at an angle contains only a few loose crumbs. Remove the brownies from the oven and let cool completely. 

 

Buttercream:

¾ cups sugar

2 tablespoons flour

¾ cup milk

2 tablespoons heavy cream

¾ cup (1 ½ sticks) butter, at room temperature, cut into small cubes

3 tablespoons crème de menthe

½ teaspoon peppermint extract

 

In a medium heavy-bottomed saucepan, whisk together sugar and flour. Add the milk and cream and cook over medium heat, stirring constantly until mixture comes to a boil and thickens, 5-7 minutes. 

Transfer hot mixture to a bowl of electric mixer fitted with paddle attachment. Beat on high speed until cool. Reduce speed to low. Gradually add the butter, one tablespoon at a time, and mix until thoroughly incorporated after each addition. Increase the speed to medium-high and beat until filling is light and fluffy. 

Add crème de menthe and peppermint extract and mix until combined. If the filling is too soft, chill slightly in the refrigerator and then mix again until it is the proper consistency.

Spread filling evenly on top of cooled brownie layer and place in refrigerator, for at least 45 minutes, or in the freezer for about 10 minutes, until buttercream hardens.

 

 

Glaze:

6 ounces dark chocolate, chopped

1 teaspoon light corn syrup

½ cup (1 stick) butter, at room temperature, cut into cubes  

 

Place chocolate, corn syrup, and butter in a heatproof bowl set over pot with boiling water. Make sure the bottom of the bowl does not touch the water. Stir gently until chocolate and butter are melted and mixture is completely smooth. Remove bowl from steam and stir vigorously for 1 minute to release excess heat. 

Pour glaze over chilled buttercream layer and spread it into an even layer. Place the pan back in the refrigerator for 1 hour, or until the glaze hardens. 

Remove the pan from the refrigerator, cut the bars with a warm knife and serve immediately. 

 



Palikite komentarą

Jūsų vardas *  Jūsų el * (nebus skelbiamas)
          Prisiminti mane
Jūsų komentaras  *    

CAPTCHA Image   Reload Image
Įveskite kodą *:




EditaGegužė 1 2015, 02:39 PM Pagaminau. Labai skanūs. Labai. Draugės sužavėtos. Ačiū už receptą. Ir pakankamai paprasta. Gaminsiu dar ne kartą.
AusraGegužė 1 2015, 02:45 PM Edita - tai valio!!! labai smagu, kad patiko; aciu, kad bandot receptus; ir uz komentara dekui; labai malonu;

Atsakyti į komentarą

ambreBalandis 29 2015, 08:48 AM Mano vaikinas pamatė nuotraukas ir liepė pasižadėti, kad padarysiu...Jam primine tai Kinder Pinguin batonelius. Tik vat su mėtom nelabai draugauja. Kuo jas keisti, ar dėti vanilės, tarkim? P.s. kaip nemėgstu receptų su stiklinėmis ir jų tais trečdaliais, ketvirtadaliais.Su svarstyklėmis gramus pasvėrei ir viskas aišku...
AusraBalandis 29 2015, 10:22 AM Ambre, na Jus siuo savo klausimu mane istumet I visiska tupika - kuo pakeisti metas metiniuose saldainiuose...?? garbes zodis nezinau, ka ir bepasakyti; cia panasiai, jeigu i Kinder Pinguin sokoladinius batonelius as nutarciau nedeti sokolado (nes man sokoladas nelabai patinka); o del matavimu stiklinemis - irgi labai atsiprasau; as su stiklinemis neturiu jokio vargo (panasu, kad sio recepto autoriai irgi su tuo neturejo problemu), todel as ir rasineju viska stiklinemis, nes man taip paprasciau; bet manau, kad Jus nesunkiai rasite receptu, kur svoriai ir turiai surasyti SI sistemos matavimo vientais, ir kur nera jokiu metu;

Atsakyti į komentarą



my facbook page contact rss feed


food gawker - my galleryskoniu blogs

ETIKETĖS

abrikosai (7)
aguonos (16)
agurkai (14)
alus (5)
alyvuogės (4)
ananasai (10)
antiena (1)
apelsinai (37)
arbata (21)
arbūzai (3)
artišokai (1)
avietės (52)
avokadai (9)
baklažanai (7)
bananai (30)
bandelės (42)
blynai (40)
braškės (57)
Brie (2)
burokėliai (18)
bulvės (47)
citrinos (59)
cukinijos (10)
čederio sūris (21)
česnakai (6)
datulės (9)
dešrelės (9)
duona (54)
ėriena (5)
figos (9)
gervuogės (7)
gimtadieniai (38)
granatai (9)
grikiai (6)
grybai (19)
Halloween (22)
imbieras (27)
jautiena (40)
jogurtas (11)
Joninės (7)
jūros gėrybės (45)
Kalėdos (78)
karamelė (30)
kava (10)
keksai (45)
keksiukai (47)
kiauliena (37)
kiaušiniai (41)
knygos (45)
kokosai (36)
kopūstai (33)
Kovo 11-oji (11)
košės (8)
kriaušės (17)
kukurūzai (15)
ledai (53)
levandos (6)
Liepos 4-oji (12)
majonezas (8)
makaronai (51)
mangai (8)
maskarponė (28)
medus (30)
mėlynės (49)
mėtos (26)
moliūgai (53)
mocarela (17)
morkos (39)
Motinos diena (9)
Naujieji Metai (18)
nektarinai (6)
obuoliai (70)
ožkų sūris (13)
Padėkos diena (23)
paprikos (29)
paukštiena (44)
persikai (15)
pica (10)
pienas (4)
pomidorai (47)
pupelės (16)
pyragai (199)
pyragaičiai (41)
rabarbarai (27)
razinos (7)
ridikėliai (7)
riešutai (146)
rikota (38)
romas (14)
ropės (1)
ryžiai (22)
saldainiai (26)
salierai (8)
salotos (65)
sausainiai (101)
slyvos (13)
smidrai (13)
spanguolės (19)
sriubos (23)
sumuštiniai (38)
svarainiai (1)
svogūnai (26)
šokoladas (159)
špinatai (7)
Tėvo diena (3)
tortai (98)
uogienė (19)
uogos (117)
Užgavėnės (15)
vaisiai (134)
Valentino diena (21)
varškė (11)
Vasario 16-oji (7)
Velykos (31)
veršiena (1)
virtiniai (6)
viskis (20)
vynuogės (4)
vyšnios (25)
žaliosios citrinos (19)
žirneliai (24)
žuvis (51)